logo

Snoei fruitbomen

Wanneer zijn uw fruitbomen voor het laatst gesnoeid?

Veel fruitbomen krijgen niet de zorg die ze wel verdienen. De kronen verdichten, zieke takken blijven jaren zitten en infecteren de rest, gebrek aan lichtval in de boom doet het fruit slecht afrijpen. En dat is zonde!

Een goed gesnoeide boom is een sieraad voor uw erf of tuin dat decennialang mee kan gaan en daarbij ook nog eens ieder jaar mooier wordt. Bovendien plukt u van een vakkundig gesnoeide boom de lekkerste vruchten.

Fruitbomen hebben met enige regelmaat onderhoud nodig.  Met veel plezier en aandacht kom ik uw fruitbomen onderhouden. Of het nu gaat om een pas aangeplante boomgaard of een karakteristieke oude fruitboom.

Samen maken we een snoeiplan om uw boom of bomen de komende jaren met beleid te behouden of op te bouwen tot een sterke volwassen boom.

Snoeiperioden

Er zijn twee belangrijke snoeiperioden aan te geven als het om fruitbomen gaat:

De nawinter ( februari – maart - april ). Dit is met name een geschikte periode om jonge bomen die nog in opbouw zijn en oude bomen die juist moeten verjongen ( vitaal blijven ) te snoeien.

De nazomer  ( augustus – september- oktober ) is een geschikte periode om slechte takken en een teveel aan takken ( slecht of niet gesnoeide bomen ) te snoeien.

Interesse? Neem gerust contact op.

………………………………

Veel fruitbomen krijgen niet de zorg die ze wel verdienen. En dat is zonde. Een goed gesnoeide boom is een sieraad voor uw erf of tuin en wordt ieder jaar mooier!